Pogledajte novi spot Sunday Stories - Moj izbor si ti

0
Radiosarajevo.ba

Sarajevska muzička grupa Sunday Stories je objavila prvu ovogodišnju pjesmu, četvrti po redu singl sa  budućeg drugog albuma, pod nazivom Moj izbor si ti

Nina Babić je autorica stihova, dok su ovaj put na muzici i aranžmanu radili svi članovi grupe zajedno. Pjesma je snimana u muzičkom studiju Đanija Pervana, a spot je kreiran u produkciji Eldara Muhića i Off Stage Production. Za potrebe snimanja spota Filmski Centar Sarajevo je grupi ustupio svoje prostorije. 

Inače, interesantna činjenica vezana za sam spot jeste da je nastao u saradnji sa plesnom sekcijom Prve gimnazije Sarajevo koju čine: Lemia Šehić, Emana Šehić, Naida Piranić, Yasmine Estele Grado i Laura Petrović

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

“Presretni smo sa reakcijama ljudi koji nas slušaju. Nakon objave Svijeta, bilo je neizvjesno kako će Moj izbor si ti, kao potpuno drugačija, biti dočekana. Za sada sve ide u najboljem redu, a kako će pjesma generalno proći, ostaje da vidimo za jedan do dva mjeseca. Pratimo preglede i reakcije.”, poručili su iz Sunday Stories.

Inače, ova sarajevska grupa iza sebe ima odsviranih preko 300 koncerata širom Balkana od kojih je bitno istaći solo koncerte na Nišville Jazz Festivalu, Festivalu Bašćaršijske noći, Playing For Change solo koncert, Zelenkovac Jazz Festivalu, Mikser Festivalu -  Beograd kao i solo koncerte u Tirani, Ljubljani, Mariboru, Zagrebu i Skoplju. Sunday Stories čine: Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Mirza Sijerčić, Narcis Zečić i Zlatan Porobić

Moj izbor si ti je pjesma sa ponajviše disko i pop karakteristikama, ali iz Sunday Stories tvrde da je pjesma zaista pop (popularna) tek nakon što je publika uzdigne na taj nivo. Ono što je sigurno, jeste da vas ne ostavlja ravnodušnim. 

Tako je muzičarka, kolegica iz Mostara, Anita Šunjić za Moj izbor si ti, napisala:

“Album "Dišem" je totalno wow. Četiri fantastična singla, četiri totalno različite pjesme, a svaka tako vaša. "Svijet" mi je nekako najemotivnija, "Dišem" mi je na prvo slušanje ostavila najjači utisak ono iznenađenja, "Karma" mi je podigla samopouzdanje, a na "Moj izbor si ti" umalo nisam prevrnula pola stola od želje za plesom.”

Sunday Stories će upravo u Mostaru prezentovati uživo Moj izbor si ti, po prvi put. Koncert će se realizovati u K19- Abrašević, u subotu, 14.01.2023. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak