Ovaj film dobio je najduže ovacije u Veneciji, trajale su čak 17 minuta

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj film dobio je najduže ovacije u Veneciji, trajale su čak 17 minuta

Pedro Almodovar je u ponedjeljak, 2. septembra na Venecijanskom filmskom festivalu predstavio svoj najnoviji film i ujedno prvi na engleskom jeziku The Room Next Door, koji je dobio senzacionalne ovacije u trajanju od čak 17 minuta.

Čim su se svjetla upalila i publika ustala nakon svjetske premijere, Almodovar je poljubio ruke glavnim glumicama Julianne Moore i Tildi Swinton.

Ranije tokom dana, rekao je novinarima u Veneciji da je odlučio da snimi film na engleskom i tako započne "novu eru", ali i da jezik nije bio problem jer su Moore i Swinton "tačno shvatile ton kojim je želio da ispriča priču".

Jedno od omiljenih mjesta za odmor: Park At Mejdan i prelijep pogled na Latinsku ćupriju

Tilda Swinton je istakla da je ovaj film, prije svega, ljubavna priča između Ingrid i Marte, ali i film o evoluciji, bilo da se govori o ratu ili klimatskoj katastrofi.

"U filmu postoji vjera u neophodnost i neizbježnost evolucije gdje god da nas to vodi", naglasila je glumica.

Julianne Moore je pohvalila Almodovara što je fokusirao svoj objektiv na "priču o ženskom prijateljstvu i prijateljicama koje su starije".

"Ne znam nijednog drugog filmskog stvaraoca na svijetu koji bi to uradio osim Pedra", zaključila je glumica. 

U sinopsisu filma The Room Next Door se navodi sledeće: "Martin (Moore) napet odnos sa majkom se potpuno urušava kada ih nesporazum udalji još više. Njihova zajednička prijateljica Ingrid (Swinton) razumije obje strane".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak