Netflix radi na TV verziji kultnog filma Denzela Washingtona

1
Radiosarajevo.ba
Netflix radi na TV verziji kultnog filma Denzela Washingtona

Netflix je pronašao svog novog Johna Creasyja. Yahya Abdul-Mateen ll naći će se u glavnoj ulozi i kao producent Netflixove televizijske adaptacije Man on Fire.

Steven Caple Jr. bit će izvršni producent serije, a također će se primiti rediteljske palice prve dvije epizode. Kyle Killen će biti showrunner, scenarist i izvršni producent.

Serija će se temeljiti na prva dva romana iz serijala o Johnu Creasyju koji potpisuje A. J. Quinnell, Man on Fire i The Perfect Kill. Abdul-Mateen će se naći u ulozi samog Creasyja, odlikovanog veterana Specijalnih jedinica koji se bori s PTSP-om i pokušava se iskupiti za svoje pogreške.

I BH meteo upozorio na nevrijeme koje dolazi: Pratite uživo kretanje oluje koja će zahvatiti BiH

Quinnellov roman iz 1980. vrti se oko Creasyja, veterana francuske Legije stranaca koji se zaposli kao tjelohranitelj za bogati par u Italiji. Zbližava se s prerano sazrelom kćeri svojih poslodavaca i kreće u pohod osvete kad je mafija otme. U nastavku, romanu The Perfect Kill, Creasyjeva žena i dijete stradaju u terorističkom bombardiranju te on kreće u potragu za počiniteljima.

Knjiga Man on Fire je prvi put ekranizirana 1987., sa Scottom Glennom koji je glumio Creasyja u malo gledanom europskom akcijskom filmu; poznatija je verzija koju je Tony Scott snimio 2004. godine, premještajući radnju u savremeni Mexico City.

S Denzelom Washingtonom kao Creasyjem i sporednom glumačkom postavom koja je uključivala Dakotu Fanning, Christophera Walkena i Mickeyja Rourkea, film je bio hit kod publike, zaradivši 130 milona dolara (254,27 miliona KM) uz budžet od 70 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak