Mario Knezović glumi u novom filmu Danisa Tanovića: "Tako nešto će se teško ponoviti"

0
A. Vatreš

Ovogodišnje, 30. po redu izdanje Sarajevo Film Festivala, bit će otvoreno 16. augusta premijerom novog filma bh. reditelja i oscarovca Danisa Tanovića Nakon ljeta.

Opisan kao komična drama o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva, što vodi do njene potrage za vlastitim identitetom i oprostom, film okuplja poznata imena poput Anje Matković, Uliksa Fehmiua, Gorana Navojca, kao i Marija Knezovića.

Nezaboravno iskustvo

Glumac i frontmen grupe Zoster za portal Radiosarajevo.ba otkrio je više o svojoj ulozi.

UEFA | Historijska noć u Banjoj Luci: Borac osigurao grupnu fazu europskih takmičenja

"Ne znam koliko smijem spoilati, ali ja igram radnika na otoku koji je onako jedini koji vodi građevinske radove i fušeri puno (smijeh). Nemaju izbora, pa moraju mene uzimati da im radim. To je otprilike moj lik", rekao je Knezović za Radiosarajevo.ba.

Kako je kazao, još nije stigao pogledati film, a neće ga biti ni na premijeri, za što ima dobro opravdanje.

"Nisam još pogledao film, a neću biti ni na premijeri jer imam koncert u Sremskoj Mitrovici isti dan kad je premijera. Žao mi je što je tako ispalo, ali ću ga 'loviti' na nekim drugim mjestima gdje bude prikazivan".

Film je sniman na otoku Prvić u Šepurinama kod Šibenika, a to iskustvo Knezović je opisao kao nezaboravno.

"Nezaboravno iskustvo. Bilo smo na otoku preko mjesec dana. Tamo nema auta, bio je kao neki kampus kad odu fudbaleri da se spremaju za neki meč ili turnir.

Bilo je predivno raditi. Danis Tanović je mene uveo u svijet filma, tako da sam se osjećao dobro i u sigurnim rukama. Također i s ostalim glumcima iz filma s kojima sam radio, Goranom, Anjom, Uliksom... To je bilo jedno od najboljih snimanja koje sam imao u životu i siguran sam da je svima bilo tako. Taj ambijent je teško ponovit i da će se takva ekipa sastati na takvom mjestu. Mislim da će se to vidjeti i na filmu".

Svirke i novi album

Sa Tanovićem je već sarađivao na filmu Cirkus Columbia i seriji Kotlina, čija će jedna epizoda nove sezone također biti prikazana na SFF-u.  Osim toga, Knezović će se pojaviti u još jednom filmu – Djeda mraz u Bosni, gdje će igrati sebe.

"Tu se pojavljujem u svojoj ulozi, frontmena benda Zoster, koji svira na nekoj opskurnoj svadbi. Tu je Adis Sirbubalo radio muziku i korištene su pjesme Zostera. Vidjet ćete kako to izgleda. To je isto jedan simpatičan i lijep film".

Iako je iza njega dosta glumačkih projekata, Knezović radi punom parom i sa Zosterom, a već do kraja mjeseca očekuje ih nekoliko nastupa.

"Ovaj mjesec sviramo u Sremskoj Mitrovici 16.8., u Solinu 23.8., na Kosmaju kod Beograda 24.8. i 30.8. smo na Beerka Festu u Lukavici".

Otkrio je i da grupa radi na novom albumu.

"Spremamo već novi album, jer smo napravili veliku pauzu između zadnja dva. Srce uzavrelo je izašlo 2014., a prošle godine smo objavili Najgori. Materijala ima, tako da vrlo brzo, već na jesen, planiramo ući u studio i raditi, za početak spremiti bar jedan singl“, dodao je Knezović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak