Konstrakta podržala Let 3: I sami su rekli da je pjesma iz Hrvatske antiratna

1
Radiosarajevo.ba
Konstrakta podržala Let 3: I sami su rekli da je pjesma iz Hrvatske antiratna

Umjetnica Konstrakta, koja je prošle godine predstavljala Srbiju na Eurosongu, reagirala je na pjesmu "Mama ŠČ" riječke grupe Let 3, koja je pobijedila na ovogodišnjoj Dori i predstavljat će Hrvatsku u Londonu.

"Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati.

Što se tiče politike na Euroviziji, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurovizija spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava", istaknula je Konstrakta za srbijanske medije.

Bosanac radio na novoj Appleovoj seriji sa slavnim Donom Cheadleom: Otkrio nam je detalje

Podsjetimo, i sami članovi riječke grupe kazali su da je pjesma antiratna te da kritizira svako pokretanje ratnih sukoba, kao što je i onaj posljednji slučaj s ruskom agresijom na Ukrajinu.

S druge pak strane, oštro su negirali da traktori, koji se u pjesmi spominju, aludiraju na odlazak Srba iz Hrvatske nakon vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Ako ste propustili - pogledajte još jednom pjesmu grupe Let 3:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak