Kemo bi danas slavio 76. rođendan: Njegove pjesme bile su ogledalo života, ljubavi i emocija

0
Radiosarajevo.ba
Kemo bi danas slavio 76. rođendan: Njegove pjesme bile su ogledalo života, ljubavi i emocija

Legendarni sarajevski kantautor Kemal Monteno danas, 17. septembra, slavio bi 76. rođendan.

Kemo nas je zauvijek napustio 21. januara 2015, a preminuo je u 67. godini.

Bio je pjesnik i kompozitor koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni, stvarajući bezvremenske hitove s jedinstvenim spojem mediteranskog štiha i bosanske duše.

Meteorolog čije prognoze prati cijeli region objavio kakvo nas vrijeme čeka narednih dana

Njegove pjesme bile su ogledalo života, ljubavi i emocija, koje su osvajale srca publike više od 40 godina", podsjećaju iz Croatia Recordsa.

Kemo je kroz svoje ljubavne pjesme, poput Bacila je sve niz rijeku, Nije htjela, Jedne noći u decembru, Sarajevo, ljubavi moja i Šta je život – ispisao historiju.

"Veliki broj evergreena napisao je za druge pjevače, između ostalih za Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Tomu Zdravkovića, Zdravka Čolića i mnoge druge. S jednim od najvećih kantautora na ovim prostorima, Arsenom Dedićem – povezivalo ga je duboko prijateljstvo. S mnogim pjevačima otpjevao je nezaboravne duete", piše u saopćenju.

A tu su, recimo, Nije htjela s Oliverom Dragojevićem, Ovako ne mogu dalje s Danijelom Martinović, Ni u tvom srcu s Radetom Šerbedžijom, Daleko s Borisom Novkovićem.

"Njegov duh živi kroz te vječne melodije, koje će zauvijek ostati dio naših života", zaključak je saopćenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak