Jasmila Žbanić poručila Vladi KS: Jazz Fest Sarajevo se mora održati, ima načina!

5
Radiosarajevo.ba
Jasmila Žbanić poručila Vladi KS: Jazz Fest Sarajevo se mora održati, ima načina!

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica komentirala je odluku Vlade Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz Fest zbog nepotpune dokumentacije.

Žbanić je kazala da je riječ o političkoj strategiji Ministarstva kulture te poručila da ima mnogo načina da se festival održi, a da "trojka" ima malo vremena da ih nađe.

"Odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije "greška", to je politička strategija Ministarstva kulture i stranke koja "drži" to ministarstvo. Sjećam se kada je Dino Konaković, tadašnji premijer (SDA, a sada NiP) rekao Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni da nikada nećemo moći postati direktori ni jedne kulturne institucije u Kantonu Sarajevu jer nismo "u stranci", istakla je Žbanić.

Naglasila je kako je to čovjek izgovorio na zvaničnom sastanku potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom.

"Tada sam se pokupila i otišla živjeti u Berlin, odakle i ovo pišem. Kada bude vrijeme govoriću više o tome - ali sad je vrijeme za nešto drugo, a to je : Jazz Fest Sarajevo se mora održati! Kako ? Ima puno načina, a "trojka" ima malo vremena da ih nađe", poručila je Žbanić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak