Hari Mata Hari za Radiosarajevo.ba: "Svi slave jubileje, možda i mi proslavimo naših 40 godina"

1
A. Vatreš

Iako ga nema često u javnosti, popularni sarajevski muzičar Hari Varešanović, poznatiji kao Hari Mata Hari, ima mnogo posla.

Nakon Mostara, gdje je svojim koncertom uveličao 20. godišnjicu obnove Starog mosta, publika će ga moći slušati i u Travniku, gdje će nastupiti 3. augusta zajedno s Enesom Begovićem i Adijem Šošeom.

Rjeđe, a bolje

Za portal Radiosarajevo.ba govorio je o svojim planovima.

NYT tvrdi da zna kako će se Iran osvetiti Izraelu: Dva grada će biti posebno napadnuta

"Ja radim stalno. Domaći mediji su ispratili više ove naše koncerte. Često, skoro redovno sam u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj...", rekao je Varešanović za Radiosarajevo.ba.

Iza Harija je velika studijska pauza. Posljednji album Ćilim izbacio je još 2016. godine, a trenutno radi na novim pjesmama.

Koncert Hari Mata Harija povodom 20 godišna obnove Starog Mosta: 'Mostovi i muzika spajaju ljude'

"Davno je bio album. Pripremam nešto, ali nemamo vremena. Imamo stvarno puno koncerata. Slažem kockice onako kako ja hoću i onda ćemo nešto izbaciti. Još uvijek ne. Možda pred Novu godinu nešto bude...".

Još uvijek razmišlja kakav će zvuk imati nove pjesme.

"O tome se i radi zapravo. Razmišljam koliko novog da ubacim, a koliko starog da ostavim. To je veoma teško i zato čekam. Svaki dan bih ja izdavao ploče, ali sam više za onu varijantu - rjeđe, a bolje".

Među autorima će i ovaj put biti njegov dugogodišnji saradnik Fahrudin Pecikoza.

"Mi smo zajedno uvijek i upravo je to ta ekipa koja sada počinje da radi na novoj ploči".

S koljena na koljeno

Hari Mata Hari je dio kultne sarajevske muzičke scene 80-ih, a grupa iduće godine obilježava 40 godina postojanja, baš kao i njihove kolege iz Crvene jabuke i Plavog orkestra.

"To se uvijek slušalo. Mislim da se to prenosi s koljena na koljeno i nikada te pjesme nisu zamrle. I nama je sad 40 godina otkako postojimo. Razmišljali smo o tom nekom jubileju da ga proslavimo. Svi to rade, možda ćemo i mi".

Koncert u Sarajevu će sačekati na nove pjesme.

"Dok ne uradimo nešto novo, nećemo raditi koncert u Sarajevu", dodao je Varešanović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak