Ekipa filma "Megdan" u Sarajevu: Aleksa Balašević, Vojin Ćetković, Viktor Savić...

3
Radiosarajevo.ba

Sedma noć ovogodišnjeg, jubilarnog 30. Sarajevo film festivala (SFF) održava se večeras, a brojne javne ličnosti i noćas su pohodile crveni tepih ispred Narodnog pozorišta.

Među onima koji su večeras bili na 'svečanom bosanskom ćilimu' su i Enis Bešlagić, Aleksa Balašević, Nina Seničar, Vojin Ćetković, Viktor Savić, Martina Saira Keškić, Jovan Marjanović...

Najviše pažnje privukao je sin pokojnog Đorđa Balaševića koji na SFF predstavlja svoj film Megdan.

Sedma noć SFF-a | Goran Ivanišević i njegova supruga Nives privukli posebnu pažnju

Rradnja filma prati život vaterpoliste koji se upušta u prljavi svijet ilegalnih borbi u kavezima. Nekadašnja vaterpolo zvijezda Petar (Viktor Savić), sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru sa visokim ulozima da bi spasio svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobjede i poraza tanka.

U filmu glume: Viktor Savić, Vojin Ćetković, Nina Seničar, Aleksandar Radojičić, Jovana Balašević, Petar Božović, Enis Bešlagić, Aleksandar Gavranić, Vaso Bakočević, Maja Berović, Dušan Džakić, Blagoj Veselinov, Iva Krajnc i mnogi drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak