Dan oslobođenja: Halid Bešlić će zabavljati građane Tuzle 2. oktobra

1
Radiosarajevo.ba

Grad Tuzla će u srijedu, 2. oktobra 2024. godine, svečano obilježiti 81. godišnjicu od oslobođenja u Drugom svjetskom ratu. 

Tim povodom, Grad Tuzla će biti domaćin brojnim gostima iz Bosne i Hercegovine i gradova prijatelja iz inostranstva, za koje je pripremljen prigodan svečani program.

Centralni dio obilježavanja započet će polaganjem cvijeća i odavanjem počasti braniocima Tuzle i Bosne i Hercegovine, kao i civilnim žrtvama rata, na spomen-obilježjima na Slanoj Banji u 11 sati i 30 minuta.

Intervju | Vedran Đekić: "Esencijalna ljepota glumačke igre je da uči, ali i liječi"

Delegacije Grada Tuzle, boračkih organizacija, viših nivoa vlasti, brojni gosti i građani zajedno će odati počast onima koji su dali svoj doprinos u borbi za slobodu.

Nakon toga, u 13 sati, u Narodnom pozorištu Tuzla bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzle, kojom će se dodatno obilježiti ovaj značajan datum u historiji grada.

Šejla Zonić objavila prvu pjesmu: Znate li šta znači riječ Dert?

Za sve građanke i građane Tuzle, kao i goste koji će svojim prisustvom uveličati obilježavanje Dana oslobođenja, u večernjim satima na Trgu slobode bit će organizovan koncert Halida Bešlića, istinskog velikana bosanskohercegovačke muzičke scene.

”Koncert će početi u 20 sati, a prije Halida Bešlića publici će se predstaviti naši sugrađani, Nesib Delibegović Nesko i Mirza Hamzić, sa posebnim muzičkim numerama posvećenim Tuzli”, saopšteno je iz Grada Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak