Beogradski bend E-play u novoj pjesmi pravi muzički iskorak

1
Radiosarajevo.ba
Beogradski bend E-play u novoj pjesmi pravi muzički iskorak

Spot za novu pjesmu je sniman na nekoliko neobičnih lokacija, uključujući terasu kluba Sinnermen, monumentalni spomenik na Kosmaju i spomenički kompleks na Kadinjači.

U „Osmehu“, E-play nas vodi kroz jednu ljubavnu priču koja je vizuelno upotpunjena simbolima socijalizma kasnih četrdesetih i početka pedesetih godina prošlog vijeka. Inspiracija za estetiku spota došla je iz vremena socijalističke Jugoslavije, što je dočarano kroz crvene košulje, crne kravate i ostale karakteristične elemente tog perioda.

Maja Cvetković, frontmenka benda, ističe: „Hteli smo da damo paralelu između vizualne kulture socijalizma i današnjice. Nadam se da smo u tome uspeli. Neki od simbola tog vremena su predstavljeni u ovom vizualnom radu koji je napravio Vuk Protić, a koji prati jednu ljubavnu tematiku naše nove pesme. Sve je moralo da bude u crvenoj boji socijalističke Jugoslavije, pa smo zato bili inspirisani nekadašnjim autfitom grupe Kraftwerk. Radujem se što smo konačno uneli vedrije boje u našu uniformu. Mislim da smo sa ovom pesmom otišli još jedan korak dalje u našem muzičkom izrazu“.

Kako je talentovani Sarajlija završio u europskom velikanu: "Do jučer sam ih gledao na TV-u..."

„Osmeh“ će se naći na šestom po redu albumu grupe E-play koji se može očekivati krajem godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak