U organizaciji udruženja Rezon i Telemach fondacije uspješno završena online SAFMo mini akademija

0
Promotivni tekst

U organizaciji Udruge Rezon i Telemach fondacije u Mostaru je uspješno završena druga SAFMo mini akademija. Tokom proteklog mjeseca mentori i umjetnici Lunar, Ljubomir Todorović, Atelje Šoln i Jana Danilović, polaznicima Akademije prenijeli su znanja o urbanoj umjetnosti, tehnikama street arta, unapređenja umjetničkog stila i karijere, izgradnje portfolija, samopouzdanja i efikasnog timskog rada.

Od 25 mladih umjetnika, koji su pohađali ovogodišnju SAFMo mini akademiju, najboljih šest, od kojih su tri iz BiH, a tri iz inozemstva, za nagradu će sudjelovati u Telemach Masterclass programu tokom Street Arts Festivala Mostar koji će voditi umjetnik svjetskog renomea - L7Matrix iz Brazila.

Dolazak ovog umjetnika se na Street Arts Festivalu željno iščekuje, s obzirom na njegove izvanredne sposobnosti da zidove pretvara u vizualne spektakle, kombinujući živopisne ptice, eterejske spektre i portrete u jedinstvenu umjetničku cjelinu.

"SAFMo Mini Akademija ove godine uspješno je okupila mlade talente i omogućila im uvođenje u svijet street arta, grafita, murala i sitnih intervencija. Online faza pružila je temeljito razumijevanje tehnika i izazova u ovoj oblasti, dok su sedmični zadaci omogućili polaznicima da se istaknu i osvoje mjesto na Telemach Masterclass programu. Zahvaljujući partnerstvu sa Telemach fondacijom imali smo priliku da pružimo ovakvu vrijednu obuku i međunarodnu suradnju. Radujemo se što će L7Matrix donijeti svoje jedinstvene tehnike i inspiraciju na ovogodišnji Street Arts Festival Mostar, zahvaljujući kojima će naši polaznici moći dalje razvijati svoje umjetničke vještine", istakla je Sabina Maslo, predstavnica Udruge Rezon.

Foto: Telemach: Telemach fondacija

"Telemach fondacija je svojom podrškom i ovom Akademijom omogućila priliku mladim kreativcima iz naše zemlje međunarodnu saradnju s umjetnicima iz regiona, ali i edukaciju i susrete s međunarodnim priznatim street art umjetnicima, podstičući inicijative koje obogaćuju kulturnu i kreativnu urbanu scenu u BiH. S posebnim uzbuđenjem očekujemo nadolazeći Telemach Masterclass s Luisom Martinsom. Njegov inovativni pristup street artu je izvanredna prilika polaznicima da uče od jednog od najcjenjenijih umjetnika na globalnoj sceni. Telemach fondacija nastavlja ulagati u projekte koji podržavaju umjetnički razvoj i stvaraju prilike za mlade talente da ostave svoj trag u svijetu umjetnosti”, istakla je Anesa Muhović, direktorica Telemach fondacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak