U BiH početkom 2022. stiže trgovinski lanac, jedan od najvećih na svijetu

4
Radiosarajevo.ba

Od januara naredne godine na tržište Bosne i Hercegovine s radom će početi poznati ruski trgovinski lanac MERE.

Kako smo saznali, u Općinskom sudu u Sarajevu već je registrirano privredno društvo Eksperttorg, u okviru kojeg će poslovati trgovinski lanac MERE u BiH.

"Prva planirana prodavnica treba da počne s radom na Ilidži, u Sarajevu. U toku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju. Nakon Sarajeva, slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini... 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BIH", rekao je direktor agencije „Express Consulting" Kemal Muratović.

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale, jeste cjenovna politika.

"Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH", naglasio je Muratović.

Inače, ovaj trgovinski lanac jedan je od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom „Svetofor". O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, na primjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet 189 milijardi ruskih rubalja (4,4 milijarde KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak