Sparkasse banka finansirala ljetni kamp i školu plivanja za mališane iz Doma Bjelave

1
Promotivni tekst

Protekle sedmice pod pokroviteljstvom Sparkasse banke, a u organizaciji Apex kluba iz Sarajeva, u Neumu je održan ljetni kamp plivanja za djecu bez roditeljskog staranja iz Doma Bjelave, Sarajevo. U sedmodnevnom kampu u kojem je bilo 50 učesnika, dječaci i djevojčice uzrasta od 8 do 12 godina, su kroz igru i druženje imali priliku učiti i usavršavati tehnike plivanja.

“Veoma smo zahvalni Sparkasse banci što je podržala organizaciju ovog kampa koji je od velike važnosti za našu djecu. Osim putovanja i izvanrednog druženja, djeca su imala priliku da upoznaju naš grad na moru, a neki od njih i da se po prvi put susretnu s morem i vještinama plivanja. Zahvaljujemo se i Apex klubu i njihovim sjajnim trenerima.” Istakao je Amar Ećo, direktor Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.

Kamp je osmišljen da kroz svakodnevne radionice plivanja, koje su vodili certificirani treneri plivanja Apex kluba, pruži djeci nezaboravno iskustvo. Treneri su ih učili osnovama plivanja, a oni koji su već znali plivati usavršavali su svoje tehnike. Uspješno završenu obuku djeca su proslavila posljednjeg dana kampa uz svečanu dodjelu diploma, noseći sa sobom lijepa sjećanja sa Sparkasse ljetnog kampa.

Foto: Sparkasse Bank: Sparkasse Ljetnji kamp

Ovaj kamp je dio šire strategije Sparkasse banke za podršku lokalnim zajednicama, s posebnim fokusom na najmlađe. Kroz ovakve inicijative, banka ne samo da doprinosi razvoju sportskih vještina kod djece, već im pruža nezaboravna iskustva i uspomene koje će nositi sa sobom cijeli život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak