Solana d.d. Tuzla dobila novu Upravu, direktor Bakir Smailagić

Fena
Solana d.d. Tuzla dobila novu Upravu, direktor Bakir Smailagić
Nadzorni odbor kompanije Solana d.d. Tuzla imenovao je novu Upravu društva sa direktorom Bakirom Smailagićem na čelu.

Nova Uprava najavila je jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta.  

Smailagić je rekao da je zadatak nove Uprave zadržati kvalitet, povećati efikasnost poslovanja i razvijati nove proizvode na bazi soli.

"Dugoročno ćemo planirati investicije kojima ćemo povećati proizvodne kapacitete Solane. Sve to će Solani omogućiti dugoračan prosperitet, očuvanje vodeće pozicije na tržištu i mogućnost upošljavanja novih radnika", izjavio je Smailagić.

Tuzlanska so se nalazi u mnogim proizvodima domaćim i inozemnim, a njen najpoznatiji brand je pakovanje od 1 kg kao neizostavni dio svakog domaćinstva u Bosni i Hercegovini sa kojom je Solana neprikosnoveni lider na domaćem tržištu. Osim Tuzlanske soli tu su još i dijetalna so, tabletirana so, nitritna so, kao i industrijska varena nejodirana so, zatim, Do - do začini i destilovana voda. Solana d.d. Tuzla svoje proizvode izvozi u zemlje regije i EU.   

Solana  posluje u skladu sa integrisanim sistemom upravljanja. Implementirani standardi kvalitete ISO 9001:2015, ISO 22000:2005, HACCP, Kosher i Halal definišu sljedivost u proizvodnji soli, saopćeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak