Podrška kompanije Telemach BH: Baščaršija zvanično uvrštena u Blago evropske filmske kulture

1
Promotivni tekst

Evropska filmska akademija (EFA) uvrstila je Baščaršiju na prestižnu mapu Blago evropske filmske kulture. Tim povodom nedavno je upriličeno svečano otkrivanje ploče na platou ispred sarajevske Vijećnice, kojom EFA obilježava mjesta značajna za evropsku kinematografiju, mjesta od historijskog značaja koja treba održavati i sačuvati.

Događaju su prisustvovali Matthijs Wouter Knol, direktor Evropske filmske akademije, Elma Tataragić, potpredsjednica Upravnog odbora Udruženja filmskih radnika FBiH, Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo, Kenan Magoda, ministar kulture i sporta KS, te brojni filmski radnici.

Podršku ovom projektu pružila je kompanija Telemach BH, koja od svog samog početka pomaže u očuvanju i promociji bh. kulturne baštine.

Foto: Telemach: Baščaršija zvanično uvrštena u Blago evropske filmske kulture

"Kompanija Telemach s ponosom je podržala ovaj projekat, značajan za cijelu našu zemlju, jer stvara temelje za budućnost u kojoj će naše kulturno naslijeđe biti prepoznato i cijenjeno u Evropi i svijetu. Kroz prethodne godine smo dosljedno podržavali brojne inicijative i događaje u čijem fokusu su kultura, umjetnost i bogata baština Bosne i Hercegovine. Naš cilj je očuvanje i promocija svih onih vrijednosti koje nas povezuju i inspirišu. Pri tome maksimalno koristimo naša inovativna tehnološka rješenja, koja ne samo da služe modernim potrebama, već na neki način čuvaju prošlost za buduće generacije", istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha.

Foto: Telemach: Baščaršija zvanično uvrštena u Blago evropske filmske kulture

Sarajevska Baščaršija, na kojoj su snimane scene za više od 40 filmova domaće i strane produkcije, sada se nalazi među osam novih lokacija koje će se pridružiti 41 evropskoj lokaciji već prepoznatoj kao blago filmske kulture. Ovaj status će značajno doprinijeti promociji Baščaršije, privući inostrane filmske radnike i turiste, te pomoći u očuvanju ovog dragocjenog kulturnog naslijeđa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak