Nekadašnje McDonald’s mjesto u Titovoj ulici u Sarajevu dobija novog vlasnika

1
A. S.
Nekadašnje McDonald’s mjesto u Titovoj ulici u Sarajevu dobija novog vlasnika

Nakon zatvaranja McDonald’s restorana u Titovoj ulici, u centru Sarajeva, krajem 2022. godine, prestižna lokacija konačno će dobiti novu namjenu.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, novi (stari) prostor u Titovoj ulici dobit će novu funkciju kao poslovnica - Raiffeisen banke.

Na jednom od portala lokacije u Titovoj ulici u Sarajevu, postavljeni su reklamni plakati Raiffeisen banke, na kojima samo piše "Uskoro..."

Pogledajte prve fotografije sa Stupa: Čeka se zvanična informacija iz MUP-a...

Zatvaranje restorana McDonald’sa u Bosni i Hercegovini se dogodilo jer kompanija Gliese 581g d.o.o, koja je bila vlasnik franšizu za poznati brend McDonald's, nije plaćala kiriju.

Sve to je rezultiralo zatvaranjem restorana u Titovoj ulici, a kasnije i preostala dva objekta u glavnom gradu BiH, te dva u Mostaru.

Vlasnik licence za McDonald's u BiH je bila kompanija Gliese 581g koja je 2021. godine ostvarila prihod od skoro 18 miliona KM, dok je ostala dužna 1,2 milion KM Raiffaisen banci u čijem prostoru se kompanija nalazi.

McDonald's je prilikom otvaranja poslovnice u ovom prostoru sklopio ugovor o zakupu upravo s Raiffeisen bankom, ali su se kasnije pojavili problemi s neplaćanjem kirije.

Cijeli slučaj dobio je i sudski epilog. Raiffeisen banka je dobila spor te je kompaniji Gliese 581g d.o.o, koja je bila vlasnik franšize, naređena isplata dugovanja te deložacija.

Zatvaraju se poslovnice McDonald'sa u BiH

U posljednja dva mjeseca radovi na renoviranju ovog poslovnog prostora u Titovoj ulici u Sarajevu su se intenzivirali, a umjesto McDonald'sa na ovom mjestu će biti otvorena poslovnica Raiffeisen banke.

Na svečanoj ceremoniji dodjele ”Nagrada za banku godine” prestižnog magazina The Banker, Raiffeisen je službeno proglašena kao dobitnik ”Nagrade za banku 2023. godine u Bosni i Hercegovini”.

Prvi McDonald’s restoran u  Sarajevu otvoren je 20. jula 2011. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak