Karika.ba - Centralno mjesto za efikasnu nabavku i prodaju

0
Promotivni tekst
Karika.ba - Centralno mjesto za efikasnu nabavku i prodaju

Karika.ba je prva internet platforma za kupovinu i prodaju roba široke potrošnje koja je namijenjena pravnim subjektima. Karika je centralno mjesto za efikasnu nabavku i prodaju gdje trgovine, hoteli, restorani, kafei, apoteke, pet shopovi i benzinske pumpe mogu naručiti robe različitih vrsta za svoje kupce.

Također, platforma je namijenjena kancelarijskim biznisima, fitnes centrima, kozmetičkim salonima i sličnim poslovnim djelatnostima koji mogu naručiti robu za svoje poslovne potrebe. S druge strane, distributeri i proizvođači dobivaju novi prodajni kanal i direktan pristup svim potencijalnim kupcima u cijeloj BiH.

Pravna lica, kupci i prodavači od sada imaju mogućnost da ubrzaju i pojednostave procese nabavke i prodaje robe, istovremeno stvarajući velike uštede u novcu, vremenu i radnoj snazi.

"Transformišemo poslovanje pravnih subjekata u cijeloj BiH putem digitalne platforme koja omogućava jednostavnu, efikasnu i transparentnu trgovinu, smanjujući troškove i poboljšavajući poslovne rezultate", objašnjavaju iz Karike.

Kako se koristi

Vrlo jednostavno. Karika je dostupna na računarima, tabletima ili telefonima. Pravna lica se mogu registrovati kao dobavljači ili kupci, a ponuđeni proizvodi su sortirani po kategorijama. Nakon što korisnik napuni “korpu” željenim artiklima, narudžba se automatski šalje dobavljačima. U ovom procesu kupci i dobavljači imaju mogućnost direktne komunikacije preko platforme. Karika je obezbijedila tim za direktnu podršku svih korisnika platforme.

Prednosti korištenja

Kupovina i prodaja putem online platforme omogućava bržu i pregledniju nabavku robe, bez potrebe za sastancima i suvišnom administracijom. Također, neograničena vremenska dostupnost u cijeloj BiH omogućava da kupujete/prodajete željene proizvode bilo kada i bilo gdje, pa osim ušteda na akcijskim i outlet cijenama, Karika štedi i na ljudstvu/radnoj snazi kao i vremenu isporuke. Dodatne pogodnosti nude programi lojalnosti, analitika i izvještavanje što u konačnici korisnicima donosi brojne prednosti u odnosu na tradicionalne načine razmijene roba.

"Ovo je prva B2B platforma ove vrste u regiji koja će povezati sve poslovne subjekte
i omogućiti im da posluju uspješnije, uz značajnu uštedu vremena i radne snage", ističu iz Karike.

Za više info posjetite web stranicu ili nas kontaktirajte na e-mail info@karika.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije

Podijeli članak