Podsticati investitore za daljnja ulaganja u BiH

Anadolija
Podsticati investitore za daljnja ulaganja u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa savjetnikom predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana Yalcinom Topcuom o unapređenju saradnje BiH i Turske.

Unapređenje saradnje odnosi se na oblasti industrije, energetike, poljoprivrede, turizma, kulture i obrazovanja. 

Predsjedavajući Zvizdić izrazio je zahvalnost za kontinuiranu podršku koju Turska pruža Bosni i Hercegovini.

Savjetnik Topcu je rekao da će Republika Turska nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu na putu EU i NATO integracija, kao i u jačanju regionalne saradnje.

Predsjedavajući Zvizdić i savjetnik turskog predsjednika Topcu su, kako je saopćeno iz Vijeća ministara BiH, istaknuli značaj investiranja u BiH i podsticanja investitora za daljnja ulaganja. Govorili su i o organiziranju trilateralnog sastanka između Turske, BiH i Srbije koji bi trebao biti održan u maju ove godine i rekli da će ovaj susret imati poseban značaj u izgradnji dobrih odnosa.

Topcu će se danas sastati i s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem, a savjetnika turskog predsjednika bi sutra trebao primiti i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Yalcin Topcu će učestvovati i na konferenciji  o temi "Historija turske demokratije i pučevi" koja će sutra biti održana u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak