Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020 održat će se 3. aprila

Promotivni tekst

Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020” drugi je događaj ove vrste koji će okupiti najeminentnije govornice i govornike iz politike, biznisa, akademije i nevladinih organizacija, sa ciljem promocije ženskog liderstva u oblastima biznisa, obrazovanja, politike i ostalih društvenih segmenata.

Samit će se održati 3. aprila 2020. u Sarajevu, u hotelu Holiday, u saradnji brojnih partnera projekta, te Evropske preduzetničke mreže (EEN). Procjenjuje se posjeta od oko 400 učesnika, uz učešće svjetski priznatih autoriteta poput Jennifer Brush i Eileen Brewer (USA), kao i respektabilnih domaćih i regionalnih stručnjaka.

Osnovni cilj samita je utemeljenje centralnog događaja SEE regije, koji će poslužiti kao platforma onih društvenih promjena čiji je cilj unapređenje položaja žene u društvu. Programom je predviđeno održavanje panel diskusija pod sljedećim nazivima:

“Svjesni kapitalizam pod uticajem ženskog liderstva”, “Benevolentno nasilje (seksizam) u razvoju profesionalne karijere”, te “STEM: Izgradnja liderica budućnosti” u sklopu kojih će se postaviti pitanja, ali i dati odgovori na ova vrlo aktuelna pitanja današnjice.

“Veliku pažnju poslovnih subjekata će zasigurno izazvati B2B susreti, koji će se održati pod pokroviteljstvom Evropske preduzetničke mreže (EEN), a imaju za cilj umrežavanje bosanskohercegovačkih kompanija sa kompanijama iz šireg regiona, te ih pozivamo da iskoriste ovu priliku i registruju se u što većem broju. Prema našim podacima, prošle godine je u sklopu samita održano preko 200 B2B susreta koji su označili početak brojnih uspješnih poslovnih dogovora”, poručuju iz Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna žena (RAP).

Učešće na samitu je potpuno besplatno uz obaveznu prethodnu registraciju, bilo za učešće na panel diskusijama ili za B2B susrete. Više info o samitu i načinima registracije možete naći na linku: www.summit.poslovnazena.ba

Portal Radiosarajevo.ba je ponosni medijski pokrovitelj Women In Leadership Summit SEE SARAJEVO 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak