Preuzmite besplatnih 50 eura i trgujte dionicama Apple-a

Promotivni tekst
Od kada su se pojavile glasine o novom telefonu „iPhone 7“, dionice Apple-a su porasle oko 19%.

FXLider, svim čitaocima Radija Sarajevo, daje besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Apple-a na svjetskoj berzi.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje možete preuzeti ovdje.

Inače, prodaja je u trećem kvartalu porasla, a u maju je najavljeno da je kompanija od proizvođača već „trebovala“ između 72 i 78 miliona uređaja  do kraja ove godine.

Najveća korporativna kazna u historiji

Nedavna odluka Evropske komisije – da kazni Apple i naloži da uplati Irskoj 14 milijardi dolara izašla je iz okvira korporativnih naslova u udarne vijesti medija.  Ova najveća korporativna kazna ikada izrečena (ekvivalent tromjesečnog profita Apple-a za 2015. godinu), posljedica je kršenja pravnih pravila EU o državnoj pomoći. 

Kompanija Apple je dobijala nezaslužene poreske olakšice za čitavih jedanaest godina poslovanja u ostrvskoj državi - od 2003. do 2014. godine.  Skoro podjednako interesantna, bila je i vijest da se Republika Irska, na neki način, odrekla ovih potraživanja..

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Apple-a možete preuzeti ovdje.

Novi iPhone 7

Interesantna dešavanja tek predstoje...  Naime, Apple je za srijedu, 7. septembar, zakazao predstavljanje modela mobilnog telefona - „iPhone 7“.  Više prostora za skladištenje podataka, vodootpornost, prošireni kapacitet baterije, tanje kućište sa većim odabirom boja, neki su od aduta novog modela.  Model „iPhone 7 Plus“ trebalo bi da krasi optika sa dvostrukim sočivom.  Distributeri očekuju da maloprodajna cijena novog modela bude od 700 dolara pa naviše.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Apple-a možete preuzeti ovdje. 

Budućnost Apple-a

Događaj od 7. septembra, odnosno predstojeća realizacija prodaje, ključni su za profitabilnost kompanije i rast cijene dionice.  U prva tri kvartala fiskalne 2016. godine,  mobilni telefoni učestvuju sa 62% u ukupnim prihodima kompanije.  Ako je suditi po ranijim iskustvima, ova jesen obećava.

Besplatnih 50 EURA za trgovanje cijenom dionica Apple-a možete preuzeti ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak