Nermin Ogrešević posjetio Sajam privrede: 'Vidimo potencijal u saradnji sa Općinom Tešanj'

1
Radiosarajevo.ba
Nermin Ogrešević posjetio Sajam privrede: 'Vidimo potencijal u saradnji sa Općinom Tešanj'

U Tešnju je otvoren 18. Međunarodni sajam privrede koji je okupio rekordan broj izlagača iz 15 zemalja.

Na sajmu učestvuje 611 izlagača kojima se ove godine nudi ukupno oko 25.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, od kojeg je unutrašnji izložbeni prostor veličine oko 7.000 kvadratnih metara.

Prepoznavajući značaj i važnost, Nermin Ogrešević, lider Narodnog evropskog saveza (NES), posjetio je u srijedu, 25. septembra, Tešanj, gdje je prisustvovao Međunarodnom sajmu privrede, velikom događaju izrazito bitnom za Bosnu i Hercegovinu.

Na čiji poziv će se Schmidt pojaviti pred Evropskim sudom za ljudska prava u slučaju Kovačević?

On se nakon događaja oglasio na Facebooku i njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Privilegija je, naravno, i za Grad Cazin, jer vidimo potencijal u saradnji s Općinom Tešanj. Kada mi je gospodin Izudin Ahmetlić predložio da Grad Cazin bude partner, nisam imao uopće dileme da je to dobro i da mi trebamo biti grad partner, zato što u tome vidim potencijal, razmjenu iskustava i ideja, međusobnih investicija, znanja i inače umrežavanja. Potencijala na kojima trebamo raditi.

I Grad Cazin je dinamična sredina. Ima svoj tempo razvoja. Imamo slične poduzetnike i privrednike. Neki su danas ovdje izlagači. Imamo potencijal, naročito neki sektori se brzo razvijaju. Međutim, nijedna zajednica ne može sama funkcionirati. Moramo raditi zajedno. Rad na ekonomskom razvoju je nešto što je potrebno i Bosni i Hercegovini i čitavoj regiji. Trebamo tražiti puteve i načine saradnje, jer imamo zajednički interes.

Privilegija je što sam danas u Tešnju. Privilegija je i za Grad Cazin, da se promoviramo. Ali, prije svega, vidim tu potencijal da sarađujemo s Tešnjom i drugim sredinama. Ubijeđen sam i s optimizmom gledam na buduću saradnju", naglasio je Nermin Ogrešević, koji se susreo sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, ministrom Zukanom Helezom, Denisom Zvizdićem...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak