Kompleks "Muška Voda" šesti put će biti ponuđen na prodaju

Fena
Kompleks "Muška Voda" šesti put će biti ponuđen na prodaju

Kompleks "Muška Voda" itekako je poznat brend širom regije, ali i dalje. Međutim, uprkos potencijalu vazdušne banje, čistoj vodi i ugodnoj temperaturi šuma na Konjuhu, još je u stečaju i prodaja je pet puta propala a cijena se smanjuje. U prvoj prodaji je iznosila tri miliona i 432 hiljade KM, a trenutna je došla na nešto više od dva miliona KM.

"U toku je sazivanje sjednice Skupštine na kojoj će se najvjerovatnije objaviti i šesta prodaja kompleksa "Muška voda" u kojem je Vlada TK odobrila smanjenje za pet posto od ove, zadnje cijene pete prodaje. Treba napomenuti da je Vlada preuzela, zajedno sa ministarstvo i Direkcijom regionalnih cesta da urede put od Kladnja do Muške Vode", pojasnio je kantonalni ministar turizma Mirsad Gluhić.

Već je uloženo 200 hiljada KM u jednu dionicu puta od Kladnja prema Muškoj vodi a odobreno je još sredstava za uređenje ove putne komunikacije.

"Od početka godine vode se određene aktivnosti putem Ministarstva, Vlade i Skupštine. Dionica puta prema „Muškoj vodi“, inače najteža dionica, obuhvaćena je sredstvima Direkcije za ovu godinu u iznosu od milion i 550 hiljada KM", dodao je načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

U općini i resornom ministarstvu smatraju da je ovo dobar signal za potencijalne investitore za kompleks „Muška Voda“, koji ima potencijal vazdušne banje, ali i za razvoj sporta. Naime, ovdje su u doba bivše Jugoslavije mnoge sportske ekipe dolazile na visinske pripreme, a kako je smješten u okrugu zaštićenog pejzaža Konjuh, to dovoljno govori o mnogim drugim pogodnostima koje bi mogao ponuditi.

Pored hotela, ovaj kompleks obuhvata bungalove, lovačku kuću, ski stazu te igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak