'Zvijer' koja ima i do 1.000 KS: Moćni Mercedes-AMG GT V8 coupé - pogledajte šta donosi novo

1
Radiosarajevo.ba

Mercedes je s krajem oktobra objavio dostupnost svog novog, u AMG-u dorađenog GT coupé modela s četvero vrata i moćnim V8 motorima. Mercedes-AMG GT coupé dolazi u dvije varijante, obje sa četvero vrata i V8 motorima.

Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+, snage 585 KS i ubrzanja do 100 km/h za 3,4 sekunde, uz najvišu brzinu 300 km/h, košta početnih 168 hiljada eura (skoro 330 hiljada KM).

Još snažnija varijanta, GT 63 S 4MATIC+, donosi čak 639 KS, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,2 sekunde i najvišu brzinu od 315 km/h, a košta najmanje 185 hiljada eura (više od 362 hiljade KM) (cijene su za njemačko tržište).

Stanje polena u BiH: Važne informacije za alergične

U odnosu na prethodni, ovaj donosi tek dvije veće promjene. Redizajniran je prednji završetak, što uključuje novu masku, rešetku, s naglašenijim otvorima za usis zraka.

Druga značajna promjena tiče se unutrašnjosti, a uključuje elektrificirani krovni prozor te bežične punjače mobitela, ugrađene za korištenje kako na prednjim, tako i na zadnjim sjedištima.

Poznati automobilski gigant zabilježio pad prodaje: Otkrili su i zbog čega

Tu su i standardno MBUX sučelje, devetostepenski SPEEDSHIFT MCT mjenjač, pogon na četiri točka, zračni ovjes, zaokretna zadnja osovina te elektroničko upravljanje zaključavanjem zadnjeg diferencijala.

Nudi se i desetak opcija dodatne opreme, od aerodinamičkog paketa, vizualnog s ugljičnim vlaknima, sportskim sjedištimai slično. Cijene im variraju od hiljadu pa do preko sedam hiljada eura (od 1.960 do 13.719 KM).

Ali, da ne bi sve stalo samo na moćnim benzinskim V8 motorima, u Mercedes-AMG-u navodno već rade i na potpuno električnoj opciji ovog luksuznog GT coupéa. Ona će, prema navodima Autocara, umjesto benzinaca dobiti četiri potpuno nova elektromotora.

Svaki od njih teži tek 24 kilograma, a stvara oko 480 KS. Takvi motori, zajedno s ostalim modernim tehnologijama, u budući će GT coupé donijeti oko hiljadu KS, što je usporedivo s najatraktivnijim modelom ove marke trenutačno – hiperautomobilom AMG One, koji ima hibridni pogon iz Formule 1. Ovaj bi model u ponudu mogao stići 2025. godine, prenosi Autonet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak