Octavia Scout: Prvi put i s prednjim pogonom, najjači dizelaš u historiji Škode

J. M.

Škoda je objavila prve informacije o Scout verziji nove Octavije koja, kao i dosad, dolazi isključivo u karavanskoj izvedbi. Ne treba ni podsjećati da je riječ o crossoveru s off-road optikom koja uključuje specifične branike, zaštitne dodatke podvozja, crne plastične trepavice na lukovima točkova, boćne pragove…

Ovjes je podignut 15 milimetara, prednja Matrix-LED svjetla dolaze serijski, a prepoznatljivi elementi "Škodinog izviđača" u unutrašnjosti su dekorativni elementi na instrument tabli, Thermoflex presvlake za sjedala, 10-inčni touchscreen displej, papučice u alumunijskom dekoru…

Najveća tehnička novost: Za razliku od dosadašnjih generacija, nova Škoda Octavia Scout dostupna je i pogonom na prednje točkove kao benzinski 1.5 TSI (150 KS) ili dizelski 2.0 TDI (115 KS), u oba slučaja sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem. Benzinac se može nadograditi soft-hibridom E-Tec i 7-stepenim DSG mjenjačem.

Jači motori – 2.0 TDI (150 KS), 2.0 TSI (190 KS), 2.0 TDI (200 KS) – dolaze standardno s pogonom na sva četiri točka i 7-stepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom. Inače, Octavia Scout 4x4 DSG 2.0 TDI s 200 "konja" je najjači dizelaš u historiji Škode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak