Vlasnik parkinga traži pomoć: Postoji automobil kojeg pauk ne može premjestiti, a stoji mu na mjestu

0
Radiosarajevo.ba
Vlasnik parkinga traži pomoć: Postoji automobil kojeg pauk ne može premjestiti, a stoji mu na mjestu

Automobilska industrija u više od 100 godina postojanja oduvijek je prolazila kroz razne revolucije. Ali možda nikada tako snažno kao posljednju deceniju.

Razne nove tehnologije, sistemske povezivosti i snažna elektrifikacija današnje automobile čini drugačijima nego na primjer one od prije 10-ak godina.

I sav taj arsenal koji posjeduju današnja vozila, najviše ona iz premium segmenta, jednostavno ih čine nedodirljivima za vozilo za premiještanje. Pitate se kako to? Nisu u pitanju samo dimenzije i masa, gdje se odmah možemo sjetiti automobila poput Mercedesa EQV ili Audija Q8 e-tron, koji vrlo često prelaze masu od 2.500 kg, a dimenzijama su preko pet metara dužine i nerijetko preko dva metra širine.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

To svakako čini problem za dizalice i kapacitete često zastarjelog gradskog voznog parka koji je zadužen za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

S druge strane imamo spomenutu elektrifikaciju gdje osoblje koje odvozi vozila jednostavno nije osposobljeno za rad s takvim tipovima vozila. Kako su ona opremljena visokonaponskim krugovima i baterijama, nestručno rukovanje moglo bi dovesti do tragedije, pa se dečki iz pauk službe jednostavno ne žele tim baviti.

Postoji primjer iz Španije, tačnije iz Barcelone, gdje se jedan građanin, žali gradskim vlastima kako susjed, parkira Audi Q7 na njegovo rezervisano mjesto.

Kako prijavljena osoba vozi masivni SUV, susjed se može žaliti koliko god želi. Služba za premiještanje jednostavno nema kamione osposobljene za uklanjanje takvih modela. Ali, to ne znači da neće platiti paprenu kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak