Rimac Group dobio kaznu, iz kompanije se javili sa opravdanjem

0
Radiosarajevo.ba
Rimac Group dobio kaznu, iz kompanije se javili sa opravdanjem

Rimac Group još uvijek nije predala finansijski izvještaj za 2021. godinu, iako je do kraja 2022. godine ostalo samo nekoliko sedmica te su zbog toga kažnjeni.

Prema Zakonu o računovodstvu, sve kompanije u Hrvatskoj moraju Finansijskoj agenciji dostaviti svoj izvještaj, za što je propisano nekoliko rokova. Do 30. aprila kompanije su za statističke potrebe FINA-i trebale dostaviti bilansu i račun dobiti i gubitaka, a u roku od šest mjeseci i ostale izvještaje, poput izvještaja o novčanom toku, promjenama kapitala i tako dalje.

FINA je za Telegram potvrdila da nije zaprimila izvještaj iz Rimac Grupe. 

Jelka Miličević ima novi posao: Imenovana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH

BBC u novoj sezoni Top Geara testirao Rimac Neveru: "Ovo je drift zvijer kakvu nikad nisam vozio"

"Rimac Group d.o.o. nije podnio GFI za 2021. godinu za potrebe javne objave te stoga podaci nisu dostupni putem aplikacije RGFI – javna objava", navodi se u odgovoru FINA-e.

Iz Rimac Grupe kažu da je do kašnjenja došlo zbog vlasničkog preslagivanja vezanog za preuzimanje Bugattija i novih investicija. Dodaju da su platili predviđenu kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak