Porsche BH opredijeljen za očuvanje prirode

Promotivni tekst
Porsche BH opredijeljen za očuvanje prirode

Svjedoci smo klimatskih promjena i utjecaja čovjeka i industrije na svakodnevno pogoršanje uvjeta za život na planeti zemlji.

S tim u vezi Porsche Holding kao jedan od najvećih trgovaca automobilima u svijetu u okviru svojih mogućnosti doprinosi zaštiti klime i čovjekovog životnog prostora tako što u portfelju proizvoda i servisa sve više ide u smjeru smanjenja CO2, te poduzima aktivnosti kojima se u radnoj svakodnevnici rasterećuje okoliš.

Bazirano na Pariški sporazum o klimatskim promjenama, Uprava Porsche Holding-a, je kroz inicijativu TOGETHER Strategy 25+, postavila ciljeve čijoj implementaciji su članice Porsche Holding-a u prošloj godini pristupile kroz „GRP 17“.

Grupna politika „GRP 17“ ECMS (Environmental Compliance Management Sistem) je oblast koja uređuje zaštitu okoliša kroz brigu i način upravljanja utroškom energenata i upravljanja opasnim materijama sa ciljem smanjenja štetnih uticaja na okoliš.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Praćenje utroška energije podrazumijeva utrošak fosilnih goriva za grijanje i električnu energiju nastalu sagorijevanjem fosilnih goriva. Za navedena praćenja kao krajnju informaciju dobije se CO2 otisak kao krajnji efekat uticaja na okoliš.

U dolazećem periodu u okviru Porsche kompanija, osim praćenja utroška energenata, pratit će se i upravljanje ostalim ekološki opasnim materijama koje se javljaju kao nusproizvod radnih procesa. Krajnji cilj je smanjiti kontaminaciju zemljišta vode i zraka, te svakodnevnim odgovornim ponašanjem smanjiti mogućnost onečišćenja okoline. U fokusu praćenja bit će sve one materije, materijali i tvari koji mogu potencijalno izvršiti kontaminaciju zemljišta, vode i zraka.

Kompanija Porsche BH d.o.o. kao članica Porsche Holdinga već uveliko provodi grupnu politiku GRP 17 i educira uposlenike da odgovorno upravljaju otpadnim materijalima i potrošačima energenata, te da optimalno koriste rasvjetna tijela kako bi dali svoj doprinos očuvanju prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak