Besplatne užine za učenike slabijeg imovnog stanja

Radiosarajevo.ba
Besplatne užine za učenike slabijeg imovnog stanja


Općina Novo Sarajevo će finansirati besplatne užine za učenike slabijeg materijalnog stanja u devet škola ove općine.

Posljednjih pet godina Općina Novo Sarajevo zadržala je isti iznos finansijskih sredstava za finansiranje đačkih užina za djecu slabijeg materijalnog stanja, sa ciljem poboljšanja socijalnog standarda učenika novosarajevskih osnovnih škola.

Besplatne užine koristit će 586 učenika osnovnih škola: Kovačići, Velešićki heroji, Pofalići, Grbavica II, Čengić Vila I, Malta, Hrasno, Grbavica I i Centar “Vladimir Nazor”. Općina Novo Sarajevo za ovaj projekat izdvojila  30. 000 KM.

"Ovo je samo jedan vid pomoći i podrške koju već niz godina pružamo našim osnovnim školama, ali posebno ovoj kategoriji djece, kojima je ona i najpotrebnija, sa ciljem da se svakom djetetu omogući jednaka užina", istakao je općinski načelnik Nedžad Koldžo koji je u četvrtak u zgradi Općine Novo Sarajevo potpisao Ugovore o finansiranju đačkih užina  sa direktorima devet novosarajevskih osnovnih škola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije