Sarajevska premijera filma "Na putu" 25. februara u Zetri

Radiosarajevo.ba
Sarajevska premijera filma "Na putu" 25. februara u Zetri


Kako je potvrđeno od strane bh distributera, sarajevska premijera novog filma redateljice i scenaristice Jasmile Žbanić "Na putu", desit će se neposredno nakon povratka filmske ekipe sa Berlinskog filmskog festivala. Ovaj će film, naime, svoju svjetsku premijeru imati 18. februara na prestižnom Berlinaleu, gdje je uvršten u glavni, Takmičarski program.

Bosanskohercegovačka premijera filma Na putu, koja će biti održana pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Sarajeva Alije Behmena, planirana je za 25. februar u Olimpijskoj dvorani Zetra sa početkom u 20.30 sati.

Zagrebačka premijera uslijedit će dva dana nakon toga, 27. februara u dvorani Vatroslav Lisinski.

Nakon Ničije zemlje i Grbavice, ovo je treći put u poslijeratnoj istoriji BiH da je jedan bosanskohercegovački film odabran u takmičarski program jednog od tri najveća svjetska filmska festivala.

Sarajevsku publiku, u posebno kreiranom ambijentu Zetre koja će primiti 8.000 posjetilaca, nakon svečane projekcije pozdraviće glavni akteri ovog izuzetnog ostvarenja.

Ulaznice za bh. premijeru filma NA PUTU biće puštene u pretprodaju već od naredne sedmice.

Pogledajte trailer za ovaj film
http://www.youtube.com/watch?v=FXJvSuZpX2o

radiosarajevo.ba


Kako nam je potvrđeno od strane bh distributera, premijera filma "Na putu" redateljice Jasmile Žbanić desit će se neposredno nakon povratka filmske ekipe sa Berlinskog filmskog festivala.

U sarajevskoj Zetri će 25. februara svečanu premijeru ovog filma vidjeti nekoliko hiljada ljudi, a pokrovitelj je Grad Sarajevo i gradonačelnik Alija Behmen.

Zagrebačka premijera uslijedit će dva dana nakon toga, 27. februara u dvorani Vatroslav Lisinski.

Uskoro opširnije

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije