Dodijeljeni Zlatni globusi

Radiosarajevo.ba
Dodijeljeni Zlatni globusi

Sandra Bullock sa osvojenom nagradom

SF film Jamesa Camerona, Avatar, koji od samog početka igranja ruši sve rekorde u kinima proglašen je najboljim filmom u kategoriji drame na 67. dodjeli Zlatnih globusa održanoj sinoć u Los Angelesu. Isti je film osvojio i Zlatni globus za režiju.

Najboljim glavnim glumcem u drami proglašen je Jeff Bridges za ulogu u filmu Crazy Heart dok je Sandra Bullock doživjela veliki povratak također osvojivši Zlatni globus. Nagradu je dobila za film The Blind Side.

Prošlogodišnja komedija godine o muškom izletu u Las Vegas, The Hangover, osvojila je Zlatni globus za najbolji mjuzikl ili komediju dok su Meryl Streep te Robert Downey Jr. proglašeni najboljim glumcima u mjuziklu ili komediji. Streep je nagradu zaslužila igrajući u filmu Julie & Julie, a Downey Jr. za ulogu detektiva Sherlocka Holmesa u istoimenom filmu.

Zastrašujući njemački oficir Hans Landa iz filma Inglourious Bastards glumcu Christophu Waltzu donio je Zlatni globus za najbolju mušku sporednu ulogu dok je glumica Mo'Nique istu osvojila u ženskoj kategoriji za film Precious.

Najboljim stranim filmom proglašena je njemačka drama The White Ribbon.

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije