London: Sastanak 'Prijatelja Sirije'

Radiosarajevo.ba
London: Sastanak 'Prijatelja Sirije'

Ministri vanjskih poslova jedanaest zemalja iz grupe Prijatelji Sirije sastali su se danas u glavnom gradu Velike Britanije u prisustvu opozicije, 15 dana prije sirijskih predsjedničkih izbora koje je zvanični London nazvao „parodijom demokracije“.

Konferenciji prisustvuju Velika Britanija, Njemačka, Italija, Francuska, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar, Egipat, Jordan, SAD, Turska i vođa sirijske opozicije Ahmad Džarba.

Ministri vanjskih poslova razgovaraju o najboljem načinu da se pojača podrška sirijskoj opoziciji, da se hitno odgovori na humanitarnu krizu koja se pogoršava i da se pokrene politička procedura blokirana zbog tvrdokornosti režima Bašara al-Asada“, kazao je prošle sedmice glasnogovornik britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Formirana 2012. godine da podrži opoziciju režimu Bašara el-Asada, grupa Prijatelji Sirije posljednji put se sastala u februaru, piše Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije