Sarajevo: Napadnut vozač tramvaja

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Napadnut vozač tramvaja

Vozača tramvaja u blizini Srednje tehničke škole u Sarajevu fizički je napao jedan od putnika, potvrdio nam je dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo. 

"Napad se desio u tramvaju u 13:20 sati, vozač je zadobio povrede glave, za napadačem tragamo", rekao je za Radiosarajevo.ba dežurni operativni u MUP-u KS. 

Vozač je prevezen na KUM (Kliniku urgentne medicine) KCUS-a. 

"Pacijent je zadobio kontuzije i ogrebotine po glavi, te je nakon pružene ljekarske pomoći pušten kući", rekla je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

O incidentu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac, a na uviđaj su izašli pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz GRAS-a su naveli da je, prema izjavi vozača, nepoznati putnik pri ulasku u tramvaj na Katedrali od vozača kupio kartu za prijevoz uz verbalne prijetnje

Nakon zaustavljanja tramvaja na stanici kod Tehničke škole ovaj putnik je pri izlasku iz vozila prišao vozaču te ga jako udario bokserom u glavu nakon čega je pobjegao. Tramvajski saobraćaj je bio u zastoju od 13:22 do 13:41 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije