Španski premijer otkazao svu političku agendu nakon što su njegovu suprugu optužili za korupciju

3
Anadolija
Španski premijer otkazao svu političku agendu nakon što su njegovu suprugu optužili za korupciju
Foto: EPA - EFE / Pedro Sanchez

Premijer Španije Pedro Sanchez najavio je da je na neko vrijeme otkazao svu svoju javnu političku agendu kako bi razmislio hoće li ostati na funkciji nakon optužbi o njegovoj supruzi Begoni Gomez da je uticala na poslovni svijet i da je umiješana u korupciju.

Sanchez je najavio da će razmotriti opciju ostavke nakon što je sud u Madridu pokrenuo istragu po tužbi koju je protiv njegove supruge podnio desničarski sindikat "Čiste ruke". Gomez se tereti da je zloupotrijebila njen uticaj u poslovnom svijetu i bila umiješana u koruptivne radnje.

Sanchez je tim povodom objavio duži tekst na društvenoj mreži X i optužio opozicionu desnicu za klevetu i neprihvatanje izbornog poraza.

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

"Hitno moram da odgovorim na pitanje da li da nastavim na čelu vlade ili da se odreknem ove visoke časti? Da li se isplati?", naveo je Sanchez i dodao je da je na neko vrijeme otkazao sve javne sastanke i da mora da razmisli o ovim pitanjima.

Najavio je da će odluku saopćiti na konferenciji za novinare 29. aprila, a španski mediji su takav potez nazvali iznenađenjem. Naglasio je da ima političku odgovornost, dužnost javnog servisa, da nikada ne bježi od dužnosti i odgovornosti, da voli svoju zemlju i da želi da ide naprijed.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije