SAD šalje još pomoći Ukrajini

4
Hina
SAD šalje još pomoći Ukrajini
Foto: EPA - EFE / Ilustracija

Sjedinjene Američke Države poslat će Ukrajini novu pomoć u iznosu od 275 miliona američkih dolara kako bi osnažile njezinu odbranu od dronova, rekao je glasnogovornik Bijele kuće.

"Nova vojna pomoć u iznosu od 275 miliona dolara bit će uskoro poslana kako bi se Ukrajini dalo nove kapacitete koji će osnažiti protuzračnu odbranu i omogućiti joj da se suoči s prijetnjama dronova", rekao je John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/putin-uz-smijesak-i-sampanjac-priznao-napade-na-civilnu-infrastrukturu-u-ukrajini-necemo-stati/477298[/related]

Prema njegovim riječima, Amerikanci će ukrajinskoj vojsci poslati i topničkz municiju, u prvom redu za sistem HIMARS, moćni višecijevni raketni bacač. Američka pomoć Ukrajini time do sada raste na više od 19,3 milijarde američkih dolara.

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

Vojin Mijatović ima poruku za Dodika 'Mac, mac crni Milorade!'

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da će nastaviti napadati energetsku infrastrukturu u Ukrajini zbog napada na Krimski most početkom oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije