Požari u ruskom Belgorodu: Navodno eksplodirao ukrajinski dron

0
Radiosarajevo.ba
Požari u ruskom Belgorodu: Navodno eksplodirao ukrajinski dron
Foto: Printscreen / Twitter / Belgorod

Noćas su u ruskom Belgorodu izbila dva požara, objavio je Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti. U isto vrijeme korisnici društvenih mreža u Rusiji javljaju o eksploziji drona.

"Dva požara dogodila su se u civilnim objektima u gradu Belgorodu i u okrugu Belgorod. Nije bilo žrtava. Angažirane su službe za hitne slučajeve, požari se gase", objavio je Gladkov.

Ruski BBC je prenio objavu Telegram kanala Blatgorod, koji je objavio video požara. Kanal navodi da je požar navodno izazvao udar drona.

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Zmija "visi" s drveta na poznatom šetalištu u BiH

Neki izvori pišu o napadu na termoelektranu, drugi o napadu na trafostanicu. Noćas je došlo i do nestanka struje u dijelu Belgoroda.

Većina ruskih izvora dron naziva ukrajinskim. Pouzdanih potvrda i demanta, kao ni službenih izjava, još nema.

Podsjetimo, bespilotna letjelica nepoznatog porijekla pala je u utorak 11. aprila, na područje aerodroma u Belgorodu, potvrdio je tada predstavnik hitnih službi za rusku državnu novinsku agenciju RIA Novosti.

"Poslijepodne se srušio dron, oštećena je ograda aerodroma", rekao je. Prema preliminarnim informacijama, nije bilo povrijeđenih.

Aerodrom Belgorod zatvoren je od 24. februara 2022., odnosno od prvog dana ruske invazije na Ukrajinu, u sklopu režima ograničenja letova na jugu i u središnjem dijelu Rusije.

[related]https://twitter.com/clashreport/status/1647706896214654980[/related]

Ukrajina je više puta granatirala Belgorodsku oblast, a u cijeloj oblasti postoji visoka razina terorističke prijetnje.

"Bespilotna letjelica koja je nosila neidentificiranu eksplozivnu napravu pala je u blizini ograde aerodroma Šuhov i eksplodirala. Nema žrtava. Aerodrom je trenutno zatvoren. Eksplozija je oštetila ogradu i signalni kabel", obavijestila je prošle sedmice ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije