Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih

1
Radiosarajevo.ba
Horor u Britaniji: Čovjek sa mačetom na  stanici u Londonu, veći broj povrijeđenih
Foto: X / Londonska policija

Policija je jutros okružila jednu stanicu Londonskog podzemnog, prisiljavajući je da zatvori nakon prijava o ubadanju nožem nakon što je jedan muškarac "viđen kako šeta sa mačem".

Metropolitanska policija je saopćila da su policajci pozvani zbog prijava o vozilu koje je udarilo u kuću u Hainaultu oko 7 sati u utorak. Iz policije su rekle dodali i da postoje informacije o ljudima koji su ubodeni tokom incidenta u području Thurlow Gardens.

Policija je rekla da se sumnja da je osumnjičeni nastavio napadati druge članove javnosti i dva policijska službenika.

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Ovo će vam popraviti dan: Majka Sara ispratila na maturu bliznakinje sa Downovim sindromom

Transport for London poziva putnike da otkažu svoje putovanje i moli ih da izbjegavaju područje. Slike na društvenim medijima pokazuju muškarca koji hoda trotoarom sa onim što izgleda kao ogroman nož. Policija je potvrdila da je uhapšen 36-godišnji muškarac koji je u pritvoru.

Prema sadašnjim informacijama, dvoje građana i dva policijska službenika povrijeđena su u incidentu i njihovo trenutno stanje nije poznato.

Portparol londonske transportne mreže je rekao: "Stanica Hainault je zatvorena zbog policijske istrage na tom području." Mirror je kontaktirao Metropolitansku policiju i Transport for London za više detalja.

Hainault se nalazi na Centralnoj liniji u istočnom Londonu. Wes Streeting, opozicioni zvaničnik za zdravstvo i poslanik za Ilford North, rekao je da hitne službe reagiraju i da je jedan muškarac zadržan. Web stranica Transport for London-a potvrdila je da je stanica Hainault Tube zatvorena "zbog policijske istrage na tom području".

U objavi na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Twitter, gospodin Streeting je napisao: "U Hainaultu je proglašen kritični incident. Na snazi su zatvaranja stanice i puta. Policija, hitna služba i vatrogasna brigada reagiraju. Jedan muškarac je zadržan."

Zamjenik komesara Ade Adelekan je rekao: "Ovo mora da je bio zastrašujući incident za one koji su uključeni. Znam da će šira zajednica osjećati šok i uzbunu. Ljudi će htjeti znati što se dogodilo i pružit ćemo više informacija čim budemo mogli."

Policija ne vjeruje da postoji bilo kakva trenutna prijetnja široj zajednici. Ne traže se dodatni osumnjičeni. Ovaj incident ne izgleda kao teroristički povezan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije