Donald Trump uložio žalbu na nalog da Mike Pence svjedoči

1
Radiosarajevo.ba
Donald Trump uložio žalbu na nalog da Mike Pence svjedoči
Foto: Bijela kuća / Donald Trump i Mike Pence

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump danas je uložio žalbu na nalog kojim se zahtjeva da njegov nekadašnji potpredsjednik SAD Mike Pence svjedoči u istrazi specijalnog tužioca o upadu Trumpovih pristalica 6. januara 2021. godine na Kapitol, javljaju američki mediji.

Trumpovi advokati uložili su žalbu nakon presude u vezi sa istragom Ministarstva pravde o njegovim pokušajima da ospori vjerodostojnost rezultata predsjedničkih izbora 2020. godine na kojima je izgubio od demokrate Joe Bidena, prenosi Reuters.

Pence je prošle sedmice rekao da se neće žaliti na presudu kojom se od njega zahtjeva da svjedoči pred saveznom Velikom porotom o svom odnosu sa Trumpom i razgovorima koje je sa njim vodio na dan smrtonosnog napada na Kapitol, prenose Nezavisne novine.

Dodik: 'Izlazimo na izbore i ostvarit ćemo odlične rezultate'

Dodik: 'Izlazimo na izbore i ostvarit ćemo odlične rezultate'

Pence je sudski poziv dobio od specijalnog tužioca pri Ministarstvu pravde Jacka Smitha povodom istrage o Trumpovoj ulozi u naredima u Kongresu 6. januara.

U zavisnosti od njegovih odgovora, tužilaštvo ima opciju da zatraži od sudije da primora Pencea da odgovori na dodatna pitanja i da poništi Trumpove privilegije kao bivšeg člana izvršne vlasti, piše CNN.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije