Vučić objavio nove brojke stradalih u Novom Pazaru: "Ja sam kriv, živ se pojedoh"

Radiosarajevo.ba
Vučić objavio nove brojke stradalih u Novom Pazaru: "Ja sam kriv, živ se pojedoh"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu prijepodne da je situacija u Novom Pazaru bolja nego juče, da je manje pacijenata u bolnici, ali i da su dvije osobe preminule, prenosi RTS.

"Ja sam kriv što sam poslije izbora išao u Moskvu i Bruxelles, živ se pojedoh. Da nisam sigurno bih ranije vojsku uključio i bilo bi manje problema u Novom Pazaru", rekao je Vučić na promociji novih dronova Vojske Srbije.

Doktor Mirsad Đerlek, koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, za RTS je rekao da ohrabruje blago poboljšanje u smanjenom broju novozaraženih. Pored liječenja pacijenata, kaže, pokušavaju i psihički da smire ljude.

"Razumijem sve, ovo je smrtonosna bolest, a ne vađenje zuba, pokušavamo da ih informišemo i spasimo dezinformcija", rekao je Đerlek i podsjetio da je cijela novopazarska bolnica u Covid režimu, osim ginekologije i hirurgije.

Đerlek napominje da se ostalim pacijentima ne uskraćuje zdravstvena zaštita, već se šalju u Novopazarsku banju, Kraljevo, Gornji Milanovac, Čačak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije