Vozačica (29) zbog koje su poginuli brat i sestra uhapšena odmah nakon izlaska iz bolnice

0
Radiosarajevo.ba
Vozačica (29) zbog koje su poginuli brat i sestra uhapšena odmah nakon izlaska iz bolnice
Foto: Facebook / Katarina i Stjepan Đerek

Vozačica automobila, 29-godišnja albanska državljanka, koja je u utorak navečer, 9. aprila,  skrivila tešku nesreću na Jadranskoj magistrali na predjelu Ratac između Dubrovnika i Slanog, u kojoj su poginuli brat i sestra Stjepan i Katarina Đerek iz Gradca, otpuštena je s liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik, gdje je bila zadržana na promatranju nakon lakših povreda.

"Vozačica je otpuštena iz bolnice i odmah uhapšena i dovedena u prostorije PU dubrovačko neretvanske. U tijeku je njeno ispitivanje u svojstvu osumnjičenika, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom i nakon toga će biti pritvorena", rekla je Andrijana Biskup, glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, javlja Dubrovački vjesnik.

Vijest o pogibiji mladih brata i sestre šokirala je cijeli kraj, zavila u crno pogotovo njihovu porodicu, prijatelje i poznanike, ali i one koji ih nisu poznavali.

Novotel neodoljive pogodnosti za prepaid korisnike!

Novotel neodoljive pogodnosti za prepaid korisnike!

Rijetko ko je ostao ravnodušan na tragičnu sudbinu dvoje mladih. Stjepan je imao 21. godinu, a Katarina 19.

Posljednji ispraćaj Stjepana i Katarine bit će u petak, 12. aprila, u 17:30, na mjesnom groblju sv. Ante u Gradcu, a izraze saučešća porodici će primati u crkvi sv. Mihovila od 14 do 16 sati, prenosi Dubrovački dnevnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije