Prolaznike dočekalo nevjerovatno iznenađenje: U bh. susjedstvu novac 'padao s neba'

0
Radiosarajevo.ba
Prolaznike dočekalo nevjerovatno iznenađenje: U bh. susjedstvu novac 'padao s neba'
Foto: Screenshot / Facebook / Prolaznici skupljaju novčanice sa ceste

U Oroslavju su se u utorak, 10. septembra, mogle vidjeti nevjerovatne scene. Noćas je neko "raznio bankomat", a novčanice su letjele zrakom.

Na njih su jutros na cesti naišli iznenađeni građani. Incident se dogodio oko pola četiri ujutro, a PU krapinsko-zagorska potvrdila je da je u toku uviđaj. Počinitelji još uvijek nisu identificirani. Kako su objavili na Facebook stranici Policija zaustavlja – Krapinsko-zagorska županija, niko se ipak novčanicama nije okoristio. "Aktivirana je hemijska zaštita novčanica pa si nisu mogli ni kupiti kafu ujutro", kažu. 

Slične scene zabilježene su 2019. godine u Zagrebu kada je jednom obrtniku slučajno na krovu automobila ostao novčanik s tadašnjih četiri, pet hiljada kuna. Kada je vozač stigao na Branimirovu ulicu, novčanik je pao s vozila, novčanice su počele letjeti zrakom, a mnogi vozači zaustavili su svoje automobile kako bi pokupiti novac. 

Ministar Isak o akciji: "Ovaj predmet nije jedini koruptivni predmet na kojem radi FUP"

Ministar Isak o akciji: "Ovaj predmet nije jedini koruptivni predmet na kojem radi FUP"

Snimku "razularene mase" podijelio je na svom Facebook profilu i Tomas Bauer, tadašnji novinar portala Liberal.hr i suvlasnik poznate agencije za tržišne komunikacije, koji je bio ogorčen onim što je vidio. Kako je Bauer naveo, ljudi su grabili novac poštenog obrtnika koji desetljećima krvavo radi i zapošljava ljude.

"Frendu, obrtniku koji desetljećima krvavo radi i zapošljava ljude koje pošteno plaća, u haosu užurbanog poslovnog dana na krovu automobila slučajno je ostao novčanik s nekih 4, 5 hiljada kuna. Kada je izašao na Branimirovu, novčanik je pao s vozila, očito je naišao neki drugi automobil i pregazio ga, te je novac počeo letjeti ovom brzom gradskom prometnicom. Na snimci vidite pohlepne sugrađane kako s osmijehom grabe tuđu lovu, pritom naravno ugrožavajući sebe i druge jer to čine nasred Branimirove. Kaže da su ga spasili odvjetnici Tomislav Zorić i Ivana Bahat koji su se u prolazu nekako dočepali novčanika i nazvali ga te mu od razularene rulje uspjeli spasiti barem dokumente", napisao je tada Bauer.

Događaj je komentirao i vlasnik novčanika koji je zahvalio Tomislavu Zoriću i Ivani Bahat koji su zaustavili promet kako bi mu spasili dokumente. "Zaustavili su promet na vrlo opasnoj Branimirovoj i spasili mi šest dokumenata, poslovnu karticu i dvije godišnje ulaznice za Dinamo. A ovima s videa neka je sa srećom", poručio je nesretni muškarac.

Ovdje možete pogledati snimak kako je to izgledalo 2019. godine kada su novčanice padale po cesti:

Frendu, obrtniku koji desetljećima krvavo radi i zapošljava ljude koje pošteno plaća, u kaosu užurbanog poslovnog dana na krovu automobila slučajno je ostao novčanik s nekih 4, 5 tisuća kuna. Kada je izašao na Branimirovu, novčanik je pao s vozila, očito je naišao neki drugi automobil i pregazio ga, te je novac počeo letjeti ovom brzom gradskom prometnicom. Na snimci vidite pohlepne sugrađane kako s osmijehom grabe tuđu lovu, pritom naravno ugrožavajući sebe i druge jer to čine nasred Branimirove. Kaže da su ga spasili odvjetnici Tomislav Zorić i Ivana Bahat koji su se u prolazu nekako dočepali novčanika i nazvali ga te mu od razularene rulje uspjeli spasiti barem dokumente.

Posted by Thomas Bauer on Friday, September 13, 2019

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije