Hapšenja u tri srbijanska grada zbog najava novih masakara

7
Radiosarajevo.ba
Hapšenja u tri srbijanska grada zbog najava novih masakara
Foto: Blic.rs / Policija ispred škole Ruđer Bošković u Beogradu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su sedamnaestogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da je on, u petak, 5. maja, na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio poruku u kojoj prijeti da će u Nišu biti ubijeno više od 30 osoba, saopštila je niška policija, prenose srbijanski mediji.

Osumnjičeni maloljetnik priveden je nadležnom sudiji Višeg suda u Nišu koji mu je odredio pritvor.

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Sjećanje na Sarajlije ubijene 1993. u Jukićevoj: 'Mjesto na kojem su prekinuti dječački snovi...'

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su također trojicu maloletnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična djela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

Sumnja se da su ova trojica učenika jedne novosadske srednje škole, na društvenim mrežama, objavljivala prijeteće poruke i fotografije oružja koje će, navodno, ponijeti u školu.

Pretresom stana jednog od njih policija je pronašla repliku automatske puške. Osumnjičeni maloljetnici iz Novog Sada, Beočina i Temerina privedeni su nadležnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu koji je trojici odredio pritvor.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/Cr0SOgsAtJY/[/instagram] 

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE, a o pucnjavi u Mladenovcu na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije