Policija saslušala majku dječaka ubice iz Beograda: Evo šta joj se stavlja na teret

2
Radiosarajevo.ba
Policija saslušala majku dječaka ubice iz Beograda: Evo šta joj se stavlja na teret
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radiosarajevo.ba ispred škole u Beogradu dan nakon masakra

M. K., majka dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" saslušana je policiji zbog sumnje da je počinila krivično djelo - zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, nakon što je Prvo osnovno tužilaštvo dalo nalog policiji da je ispita. 

Kako pišu srbijanski mediji, ona je jučer dala izjavu u policiji, nakon čega će u narednom periodu za isto krivično djelo biti saslušana i pred tužiocem.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ "Vladimir Ribnikar" od 3. maja 2023. godine, kada je dječak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K.majke maloljetnog dječaka ubice stiču elementi krivičnog dela - zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. te da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ "Vladimir Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije