Hrvatska: Od danas skuplje gorivo

0
Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Od danas skuplje gorivo
Foto: Pexels / Nove cijene goriva

U Hrvatskoj je jučer je održana telefonska sjednica vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Prema ovoj odredbi, najviše maloprodajne cijene se računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14-dnevnom razdoblju, s ograničenom premijom od 0.0995 EUR/l (0.75 kn/l) za dizelsko i benzinsko gorivo te 0.0531 EUR/l (0,40 kn/l) za plavi dizel, a u iznosu 0.8229 EUR/kg (6.20 kn/kg) smjesa propan – butan za boce, odnosno 0.3716 EUR/kg (2.80 kn/kg) za velike spremnike.

Ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14-dnevno razdoblje.

Sudar tri vozila u Sarajevu. Jedan automobil se udaljio sa mjesta nesreće

Sudar tri vozila u Sarajevu. Jedan automobil se udaljio sa mjesta nesreće

Već duži vremenski period nije bilo ogromnih promjena u cijeni naftnih derivata u BiH, ali nakon velikog skoka tokom prethodne godine, cijena se prilično stabilizovala iako je još uvijek dosta skuplje od onoga na šta smo navikli. 

Kada je riječ o cijenama goriva u BiH, prema posljednjim podaticima cijena iznosi 2.66 KM Dizel, Super 95 - 2.56 KM, Super 98 - 2.61 KM, te LPG / plin 1.31 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije