Bivši selektor Zmajeva otvoreno optužuje Aleksandra Vučića

0
Radiosarajevo.ba
Bivši selektor Zmajeva otvoreno optužuje Aleksandra Vučića
Foto: Radiosarajevo.ba / Duško Vujošević

Duško Vujošević je u jednom od srbijanskih medija dao intervju u kome je analizirao utjecaj države na kriminalne grupe, o sprezi države, tačnije Aleksandra Vučića, ali i o navijačkim grupama koje su u potpunosti kriminalizovane.

"Prvi zvaničan susret sa Partizanom, dok je bio prvi potpredsednik Vlade, nije napravio sa zvaničnicima JSD ili fudbalskim i košarkaškim klubom, već s navijačima u njihovoj kancelariji.

Tu sam shvatio njegovu (Vučićevu) strategiju da ruši Partizan uz pomoć organizovanog djela njegovih navijača.

Uz pomoć Novaka Nedića i Nenada Vučkovića, došao je do vođa navijača Partizana koji su se nametnuli i došli s drugih tribina onog momenta kada je južna tribina masakrirana zbog ubistva Brisa Tatona, koje i danas najoštrije osuđujem", rekao je Vujošević.

On je podsjetio na napravljen Vučićev dogovor s navijačima da će krivične prijave protiv njih biti stavljene ad acta te da im je dozvolio da se bave profitabilnim poslovima koji nisu zakonski, da napreduju u karijeri, čime su obostrani interesi bili zadovoljeni.

Privođenje Belivukove grupe - undefined

Foto: direktno.rs: Privođenje Belivukove grupe

Vujošević je o istoj temi govorio za NIN i u julu prošle godine, rekavši da je "vlast kupila vođe i kontroliše neke grupe navijača i Zvezde i Partizana, prema kojima se odnosi i koristi ih kao svoje falange".

"Sukobi unutar SNS-a, između Stefanovića i Vučića, proizveli su i podjele kod navijača, jer su jedni Stefanovićeva 'vojska', ali ne smiju do kraja da se suprotstave Vučiću", konstatovao je Vujošević za NIN.

Govoreći o vezama Aleksandra Vučića s navijačima, Vujošević je tada kazao da je predsjednik Srbije s njima sarađivao još u vremenu dok je bio generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

"Ne znam da li su i oni bili pod fantomkama u noći kada je rušena Savamala, ali sasvim je moguće da su tamo bili i neki od njih. Moguće je da su neki od njih (tokom nedavnih demonstracija) bili u grupi koja je gađala policiju. Stali bi kod fontane, a policija ne ide na njih nego bije studente", primijetio je bivši trener Partizana i selektor košarkaških "Zmajeva".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije