Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

2
Istraživački tim Radiosarajevo.ba
Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Vrelo Miljacke

Posljednjih godina, ljeta u Sarajevu donose ne samo suše i visoke temperature, već i izazove vezane uz vodosnabdijevanje.

Ovi izazovi dodatno su pojačani zastarjelom infrastrukturom i čestim curenjem vode na različitim lokacijama, što ukazuje na nezadovoljavajuće stanje.

U cilju istraživanja koje može pomoći pozitivnim promjenama, a uz mišljenja kantonalnih i lokalnih vlasti, te javnih preduzeća, portal Radiosarajevo.ba poziva građanke i građane Sarajeva da podijele svoje stavove i iskustva o ovom ključnom pitanju i zajedno budemo zagovarači promjena!

Želimo saznati jeste li zadovoljni trenutnim stanjem, kako se nosite s nedostatkom vode te koga smatrate odgovornim za te probleme.

Također, zanima nas šta, prema vašem mišljenju dodatno opterećuje sistem i strahujete li se da će se problemi s vodosnabdijevanjem pogoršati tokom ljeta?

Kao prvu fazu ovog istraživanja, portal Radiosarajevo.ba je spremio upitnik, nakon koje će se predstaviti i mišljenja kompetentnih stručnjaka. U njemu možete anonimno izraziti svoje mišljenje o vodosnabdijevanju u Kantonu Sarajevo.

Popunite upitnik u nastavku i doprinesite analizi ove važne teme.

Pozivamo vas da nam pošaljete i foto ili video dokaze problema u vodosnabdijevanju, kao i druge informacije za koje smatrate da mogu biti od koristi. Ističemo da će podaci biti korišteni isključivo u svrhu našeg istraživanja, te da neće biti podijeljeni sa trećim stranama. 

U svrhu prikaza što realnije slike vodosnabdijevanja u Kantonu Sarajevo, molimo vas da ovaj upitnik podijelite sa svojim prijateljima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije