Maratonska sjednica Skupštine KS: Usvojeni izvještaji svih komunalnih preduzeća - za 2022. godinu

2
Radiosarajevo.ba
Maratonska sjednica Skupštine KS: Usvojeni izvještaji svih komunalnih preduzeća - za 2022. godinu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je danas izvještaje o poslovanju svih kantonalnih komunalnih preduzeća za 2022. godinu koji su obuhvatili rad 'Vodovoda i kanalizacije', 'Rad'-a, 'Park'-a, 'Pokop'-a, 'Toplana Sarajevo', 'Sarajevogasa' i preduzeća 'Tržnice-pijace'. 

Brojna pitanja i diskusije koje su vođene po ovim izvještajima još jednom su ukazale na značaj fukcioniranja cjelokupnog komunalnog sektora. U izvještajnom periodu prepoznati su značajni pomaci u unapređenju pružanja komunalnih usluga građanima, ali su uočeni i nedostaci i slabe tačke ovog kompleksnog sistema.

Diskusije su vođene o potrebi bolje uvezanosti i koordinaciji pojednih firmi u situacijama kada je to potrebno, o dinamici rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, o kadrovskim i materijalnim potrebama preduzeća. Također je iskazana potreba efikasnije koordinacija Službe za zapošljavanja u obezbjeđenju sezonskih radnika za pojedine komunalne poslove. 

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

Izvještaje o svom poslovanju zastupnicima i javnosti  predstavili su u današnjem trećem nastavku sjednice i direktori javnih ustanova iz oblasti kulture, i to: Sarajevskog ratnog teatra - SARTR , Sarajevske filharmonije, MES – Međunarodnog teatarskog festivala – Scena MESS, Pozorišta mladih Sarajevo, Kamernog teatra 55, Collegium artisticuma, Bosanskog kulturnog centra, Historijskog arhiva Sarajevo, Biblioteke Sarajevo, Muzeja 'Alija Izetbegović”, te Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa. 

Diskusija po ovim izvještajima je okončana, a izjašnjenje o njima će biti u nastavku ove sjednice, koji je najavljen za sutra, 21. februara 2024. godine, kao i dalji rad po preostalom dnevnom redu 11. radne sjednice Skupštine KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije