U BiH uhapšen nastavnik: Pijan došao na nastavu pa polno uznemiravao učenice

5
Radiosarajevo.ba
U BiH uhapšen nastavnik: Pijan došao na nastavu pa polno uznemiravao učenice
Foto: MUP RS / Ilustracija / MUP RS

Nenad M., nastavnik informatike u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić iz Mrkonjić Grada, uhapšen je zbog sumnje da je polno uznemiravao dvije učenice ove škole.

Nenad M. je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, prenosi ATV.

Kako saznaju, on je uhapšen u utorak, 7. maja, nakon što je policiji prijavljeno da se nedolično ponašao prema dvjema djevojčicama, uzrasta 12 i 13 godine.

Crvena zvezda osvojila ABA ligu, Partizan "pometen" u finalu

Crvena zvezda osvojila ABA ligu, Partizan "pometen" u finalu

Izvor blizak istrazi otkriva da je N.M. pijan došao na nastavu, te da je žrtvama navodno rekao da se skinu. Nedugo nakon hapšenja on je alkotestiran i utvrđeno je da je imao više od dva promila alkohola u organizmu.

Kako ATV saznaje, ovaj nastavnik je već duže vrijeme imao problem sa alkoholom, te je nekažnjeno dolazio na nastavu i držao časove pod dejstvom alkohola.

Nadležni u OŠ Ivan Goran Kovačić u srijedu, 8. maja, nisu bili dostupni za komentar i ATV-u je samo kratko potvrđeno da je nastavnik uhapšen.

N.M. će u zakonskom roku od 24 sata ispitati nadležni tužilac koji je će nakon toga donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije