Tuča u migrantskom centru kod Sarajeva: Ima povrijeđenih i uhapšenih

0
Radiosarajevo.ba
Tuča u migrantskom centru kod Sarajeva: Ima povrijeđenih i uhapšenih
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Današnji prizori pred migrantskim kampovima Ušivak i Blažuj

U noći s petka na subotu, 25 minuta poslije ponoći, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, putem telefona je obavijestila P.U. Ilidža, da je u krugu migracionog centra Blažuj, došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Kako su javili, došlo je do masovne tuče te su dva lica afroazijskog porijekla zadobila tjelesne povrede.

Odmah su na mjesto događaja upućeni su policijski službenici s Ilidže, koji su potvrdili navode prijave i tamo zatekli ekipu hitne pomoći, koja je ukazivala ljekarsku pomoć dvojici migranata, a radi se o državljanima Alžira, Y.B. i R.N., koji su odmah prevezeni na KCUS-KUM.

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Preminuo bivši košarkaš Lakersa (33) koji je igrao sa Kobe Bryantom

Tamo su kod Y.B., konstatovane teške tjelesne povrede (Fraktura sinusne kosti), a kod R.N., konstatovane lakše tjelesne povrede, u vidu ubodne rane, nakon čega su otpušteni.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu njegove usmene naredbe, uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP Kantona Sarajevo.

Istog dana u 8 sati, policijski službenici P.U. Ilidža, uhapsili su Y.B., rođen 1999. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda iz člana 173. KZ FBiH i M.A., rođen 1977. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela teška tjelesna povreda.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana u 17.15 sati, uhapšeni su pušteni iz službenih prostorija P.U. Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije