Sindikat policijskih službenika u KS: Spavaj Svilo bosanska, Katice prestani s populizmom

2
Radiosarajevo.ba
Sindikat policijskih službenika u KS: Spavaj Svilo bosanska, Katice prestani s populizmom
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo uputio je oproštajnu poruku kolegici iz MUP-a Kantona Sarajevo koja je jutros, 7. augusta, izvršila samoubistvo.

"Sa bolom i nevjericom smo primili vijest da je mlada policijska službenica Uprave policije MUP-a Kantona u jutarnjim satima izvršila samoubistvo. Ovom prilikom Sindikat izražava riječi sućuti porodici stradale policijske službenice i ujedno upućuje apel svim svojim članovima, ali i ostalim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Kantona Sarajevo, da niko, ništa i nikakva životna situacija, nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom. Zato, policajci, šalterski službenici i drugi službenici u organu uprave Kantona Sarajevo, a posebno Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, trebaju između sebe da komuniciraju, razmjenjuju stavove i mišljenja i da se drže zajedno", navode iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

Iz sindikata su u saopćenju podsjetili da su prije godinu dana zahtijevali da se službenicima pruži obavezna psihoterapija na šta se, kako su kazali, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglušio. 

Milica Kralj: Juventa, Sarajevo - svijet radosti u koji nas je uvela čarobna Jasna Diklić

Milica Kralj: Juventa, Sarajevo - svijet radosti u koji nas je uvela čarobna Jasna Diklić

"Spavaj, Svilo bosanska…", poručili su kolegici.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje u funkciji je "plavi telefon", poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona 080 05 03 05.

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060 343 0745 i 062 040 653.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije